Vijf elementen voeding

De vijf elementen voeding

De voedingsleer volgens de 5 elementen is onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Het gaat uit van de energetische en holistische waarde van voedsel.

faced divers5Al eeuwenlang is de voedingstherapie een belangrijk onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Aanpassingen aan het voedingspatroon waren altijd al de meest gemakkelijke en effectieve mogelijkheid om gezond te blijven en ziektes te voorkomen. In geval van ziekte werd eerst het voedingspatroon aangepast. Pas als het niet lukte om op deze manier weer tot een gezond evenwicht te komen, werden Chinese kruiden en acupunctuurbehandelingen voorgeschreven.

De naam vijf elementen voeding staat voor een moderne en eigentijdse voedingsleer. De principes komen voort uit de voedingsleer van de traditionele Chinese geneeskunde, maar zijn aangepast aan de behoeften van de hectische, moderne levensstijl van het Westen.

De vijf elementen corresponderen met de vijf smaken, zuur (Hout), bitter (Vuur), scherp (Metaal), zoet (Aarde) en zout (Water). Elke smaak heeft een specifieke werking op een van de vijf orgaansystemen; Hout = lever/galblaas, Vuur = hart/dunne darm, Metaal = longen/dikke darm, Aarde = maag/milt en Water = nieren/blaas.

Door deze 5 elementen via de voedende cyclus toe te voegen tijdens het koken, stijgt de kwaliteit van de energie van het voedsel en ieder organenpaar krijgt elke dag "aandacht" via het voedsel. Dit ondersteunt de fysieke vitaliteit door het doorbreken van blokkades en het verkrijgen van een mooie energiestroom in het lichaam.

Bij 5 elementen voeding wordt uitgegaan van de mens met zijn individuele behoeften. Een voedingsmiddel kan voor de ene persoon dus van grote energetische waarde zijn, terwijl de ander juist geadviseerd wordt om het te vermijden.

5 elementen voedingsadvies is ook uitermate geschikt als methode om af te vallen. Het herstelt het natuurlijke evenwicht en zorgt daarmee voor evenwicht in gewicht. Naast het brengen van vitaliteit en evenwicht in gewicht ondersteunt het op maat bij fysieke/emotionele ongemakken.

Kan je op een van de volgende vragen met ja beantwoorden? Dan kan ik je de 5 elementen voeding van harte aanbevelen en ontmoet ik je graag in mijn praktijk.

Voel je vaak moe en heb je weinig energie?
Heb je darmklachten of regelmatig last van je buik?
Slaap je slecht?
Heb je overgewicht?
Last van jojo effect na een periode van dieten?
Allerlei fysieke/emotionele ongemakken?

 

Wil je meer weten over Vijf elementen voeding? Ga naar contactformulier >

Categorie:

Klant ervaringen

Gemiddelde beoordeling Ervaringen van klanten, Faced | Stralend zijn en blijven van Binnen & Buiten is 5 Ster uit 5 sterren - gebaseerd op 3 Recensie