Heb jij last van hooikoorts?

Hooikoorts verklaard vanuit de Chinese Geneeskunde.
Hooikoorts is eigenlijk een foute benaming want het heeft niets met hooi en niets met koorts (Yang) te maken. Het gaat over een allergische reactie op stuifmeel waardoor juist vocht (Yin) vrijkomt.

Na deze uitleg de koppeling met de 5 elementen. Het gaat hier om een “te strak” afweersysteem. Het afweersysteem hoort bij metaal. Dat betekent dat ook aarde en water aandacht verdienen. Hooikoorts, allergie wordt ook nog weleens in verband gebracht met de lever, het niet goed ontgiften en een stagnatie in de energiestroom zijn dan de boosdoeners. Ook hier is het metaal element bij betrokken.

Ook in onze voedingsmiddelen zit histamine en als je last hebt van hooikoorts/allergie is het verstandig om een histamine beperkend dieet te volgen en extra antioxidanten (weerstand) te nuttigen. Antioxidanten zitten o.a. in blauwe bes, pruim, sinaasappel, broccoli, tijm en pistachenoten.
Ik geef nu een paar voorbeelden van voedingsmiddelen waar veel histamine in zit en die je zo min mogelijk zou moeten eten: kaneel, kruidnagel, varkens en lamsvlees, veel zuivelproducten, tomaten, zuurkool, aardappel en kiwi. Voorbeelden van histamine remmers zijn: rode ui, appel en knoflook.

Wil je meer weten over welke voedingsmiddelen je een positieve of negatieve effect op jouw hooikoorts/allergie hebben?

Maak dan een afspraak voor een voedingsconsult. Ga naar contactformulier >

Vanuit de gedachten dat alle “ziektes” een symptoom is van een gebrek van een essentiële bouwstoffen in je lichaamscellen kan je wel begrijpen dat de celzouten je ook kunnen ondersteunen bij hooikoorts/allergie. Er is zelfs een combinatie van celzouten bij hooikoorts die jouw klachten kunnen verlichten. Celzouten kunnen ter ondersteuning ook ingezet worden bij medicijnen die je gebruikt voor je hooikoorts. Bij ernstige klachten is het raadzaam om een arts te bezoeken.

Het inzetten van celzouten is individu afhankelijk en ook voor de inzet van de celzouten bij hooikoorts/allergie is het raadzaam om een afspraak te maken voor een gezichtsanalyse.

Maak een afspraak Ga naar contactformulier >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: studieboek Barada opleiding voor de verklaring van hooikoorts vanuit de Chinese Geneeskunde

Categorie:

Klant ervaringen

Gemiddelde beoordeling Ervaringen van klanten, Faced | Stralend zijn en blijven van Binnen & Buiten is 5 Ster uit 5 sterren - gebaseerd op 3 Recensie