Hoe ik ooit begon met de Chinese voedingsleer

Hoe ik ooit begon met de Chinese voedingsleer.

Vanuit mijn praktijk waar ik ooit als schoonheidsspecialiste begon, werk ik met het merk Piroche Cosmetiques. De filosofie van dit merk is geënt op de Chinese geneeskunde en zo is mijn interesse in de Chinese geneeskunde gestart.

vegetables 1584999 1280 SmallEen aantal jaar geleden is ook de vijf elementenvoeding bij gekomen. In eerste instantie heb ik een de vijf elementen voeding geleerd van Jutta Koehler. Tijdens deze opleiding wordt er gekeken wat je klachten zijn en welke meridianen bij de klachten horen. Door dat zelf toe te passen bij mijn voeding keuze ervaarde ik al een positieve verandering in mijn “zijn”.
Niet veel later kwam ik in aanraking met de opleiding tot Vitaliteitscoach&Lifestyle adviseur. Deze opleiding heeft ook de Chinese geneeskunde als basis maar dan vanuit de vijf elementenleer (water, hout, vuur, aarde en metaal).

ÉÉN van de modules was ook weer voeding. Maar nu werd de voedende cyclus meegenomen tijdens de bereiding van het voedsel. Door de voedende cyclus toe te passen tijdens het koken, heeft je voeding veel meer energetische waarde en de organen die bij elk element horen, worden op deze manier van koken ook energetisch ondersteunt vanuit je voeding.

Ik was zeer geprikkeld door deze zienswijze en ik moest natuurlijk door de opleiding mijn kookproces aanpassen.
In het begin was dat toch wel lastig. Al mijn recepten die ik uit mijn hoofd klaar maakt moest in een keer anders klaar gemaakt worden door de voedende cyclus en doordat al de voeding verdeeld worden naar de elementen. 

voorbeeld voedende cyclus SmallDe foto is hoe ik het aangepakt heb in het begin; als ik tussendoor even tijd had ging ik zitten en opschrijven wat we aten die avond. En dan zoeken op lijsten welke voeding bij welk element hoort om zo de voedende cyclus rond te krijgen. Een heel werk en door de tijd heen zijn de recepten bij geschaafd doordat je meer inzichten krijgt in het hoe en waarom, in het begin was ik al blij dat het klopte met de voedende cyclus.
Naar mijn mening is de Chinese voedingsleer (vijf elementen voeding) niet echt een dieet maar een verandering in inzicht over voeding.

Nu zou ik niet anders meer willen en ik ervaar ook een verschil in “energie” /smaak/iets wat niet te definiëren is als mijn voeding niet volgens de voedende cyclus klaar gemaakt is.

De Chinese voedingsleer is gericht om op een eenvoudige wijze, je moet toch elke dag eten, je balans te herstellen en kleine vage klachten te laten verdwijnen. Ik voel me sinds ik zo eet veel beter (meer energie, lekkerder in mijn lijf) en dat gun ik jou ook.

Ik kom graag in contact met je als jij meer wil weten over de Chinese voedingsleer/vijf elementenvoeding en maak je graag wegwijs in deze bijzondere voedingsleer uit het Verre Oosten.

Wil je meer weten over Chinese voedingsleer/ vijf elementenvvoeding? Ga naar contactformulier >

P.s. Je eet gewoon “Hollandse pot” maar dan met de inzichten vanuit de Chinese voedingsleer.

 

Categorie:

Klant ervaringen

Gemiddelde beoordeling Ervaringen van klanten, Faced | Stralend zijn en blijven van Binnen & Buiten is 5 Ster uit 5 sterren - gebaseerd op 3 Recensie