Warm of koud ontbijt?

Warm of koud ontbijt?

De meeste mensen eten een koud ontbijt, dat is niet zo gek want dat is eigenlijk de standaard voor ons Nederlanders. In het Westen is het normaal om koud ontbijt te eten of helemaal geen ontbijt te nuttigen omdat er geen tijd voor is. Of de mensen nemen er geen tijd voor.

Vanuit de Vijf elementen voeding is niet zo slim om je ontbijt koud te nuttigen of helemaal over te slaan. Je zou zelfs als een keizer moeten ontbijten. Je vraagt je natuurlijk af waarom dat is.

Ik ga het proberen zo duidelijk mogelijk te vertellen waarom het beter is om sowieso te ontbijten en bij voorkeur warm.

Zoals je misschien weet lopen er allemaal meridianen in ons lichaam. Deze meridianen zijn verbonden met organen in ons lichaam maar een meridiaan is meer dan alleen het orgaan; er horen ook bijvoorbeeld emoties bij. Elk meridiaan is op een bepaalde tijd van de dag actief. Zie daarvoor de orgaanklok.

Belangrijk om te weten is dat de maagmeridiaan actief is vanaf 7.00 uur tot 9.00 uur. Na de maagmeridiaan komt de miltmeridiaan (van 9.00 uur tot 11.00 uur). Deze twee meridianen zijn belangrijk voor je energiehuishouding. De miltmeridiaan is het verteringsvuur van de kookpot de maagmeridiaan.

In de morgen door de nachtrust is je verteringsvuur van je miltmeridiaan op een lager niveau dan in de avond. Het verteringsvuur moet weer opgestookt worden als het ware net als een vuurtje in een open haard/kachel.

Door het eten van een koud ontbijt wordt je verteringsvuurtje nog meer geblust. En begin je je dag met een achterstand qua energie en dat merk je de hele dag door. En door het lagere niveau van je verteringsvuur kan het voedsel wat in je kookpot (maag) zit niet verteerd worden. Dat wil je niet omdat dan voedingsstoffen niet verteerd worden en zomaar ergens in het lichaam wordt opgeslagen met allerlei vervelende gevolgen van dien.

De invloed van je maag/miltmeridiaan is groot. Is deze uit balans dan raken ook de andere meridianen uit balans. Hoe erg het wordt en wat de gevolgen daar van zijn ligt aan jouw zwakke plek in jouw lichaam. Het begin met allerlei vage klachten bijvoorbeeld: last van je maag, maagzuur of een vol gevoel in je maag, cellulitis, overgewicht tot ………..

Wil je meer energie en werken aan je gezondheid van je lichaam dan adviseer ik je een wam en verwarmend ontbijt. Daardoor wordt het verteringsvuurtje goed opgestookt en kan de vertering in je kookpot (maag) goed verlopen.

Heb je al een aantal vage klachten en wil je daar eindelijk vanaf laat dan je voeding je medicijn zijn.

Wil je meer weten, maak dan een afspraak voor een voedingsadvies volgens de vijf elementen en ik garandeer je dat je beter in je vel komt te zitten, dat je meer energie krijgt en dat vage klachten verdwijnen.

 

Categorie:

Klant ervaringen

Gemiddelde beoordeling Ervaringen van klanten, Faced | Stralend zijn en blijven van Binnen & Buiten is 5 Ster uit 5 sterren - gebaseerd op 3 Recensie