Heb jij last van hooikoorts?

Hooikoorts verklaard vanuit de Chinese Geneeskunde.
Hooikoorts is eigenlijk een foute benaming want het heeft niets met hooi en niets met koorts (Yang) te maken. Het gaat over een allergische reactie op stuifmeel waardoor juist vocht (Yin) vrijkomt.

Na deze uitleg de koppeling met de 5 elementen. Het gaat hier om een “te strak” afweersysteem. Het afweersysteem hoort bij metaal. Dat betekent dat ook aarde en water aandacht verdienen. Hooikoorts, allergie wordt ook nog weleens in verband gebracht met de lever, het niet goed ontgiften en een stagnatie in de energiestroom zijn dan de boosdoeners. Ook hier is het metaal element bij betrokken.

Ook in onze voedingsmiddelen zit histamine en als je last hebt van hooikoorts/allergie is het verstandig om een histamine beperkend dieet te volgen en extra antioxidanten (weerstand) te nuttigen. Antioxidanten zitten o.a. in blauwe bes, pruim, sinaasappel, broccoli, tijm en pistachenoten.
Ik geef nu een paar voorbeelden van voedingsmiddelen waar veel histamine in zit en die je zo min mogelijk zou moeten eten: kaneel, kruidnagel, varkens en lamsvlees, veel zuivelproducten, tomaten, zuurkool, aardappel en kiwi. Voorbeelden van histamine remmers zijn: rode ui, appel en knoflook.

Wil je meer weten over welke voedingsmiddelen je een positieve of negatieve effect op jouw hooikoorts/allergie hebben?

Maak dan een afspraak voor een voedingsconsult. Ga naar contactformulier >

Vanuit de gedachten dat alle “ziektes” een symptoom is van een gebrek van een essentiële bouwstoffen in je lichaamscellen kan je wel begrijpen dat de celzouten je ook kunnen ondersteunen bij hooikoorts/allergie. Er is zelfs een combinatie van celzouten bij hooikoorts die jouw klachten kunnen verlichten. Celzouten kunnen ter ondersteuning ook ingezet worden bij medicijnen die je gebruikt voor je hooikoorts. Bij ernstige klachten is het raadzaam om een arts te bezoeken.

Het inzetten van celzouten is individu afhankelijk en ook voor de inzet van de celzouten bij hooikoorts/allergie is het raadzaam om een afspraak te maken voor een gezichtsanalyse.

Maak een afspraak Ga naar contactformulier >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: studieboek Barada opleiding voor de verklaring van hooikoorts vanuit de Chinese Geneeskunde

Waarom ik een fan ben van Schüssler celzouten

me 2 SmallWAAROM IK EEN FAN BEN VAN SCHÜSSLER CELZOUTEN

Ik denk dat het nu zo’n 12 jaar geleden is dat ik voor het eerst kennis maakte met de Schüssler celzouten doordat mijn toenmalige homeopaat adviseerde om ze te gaan gebruiken. Ze adviseerde mij om celzout nr. 2 en nr. 8 te gaan gebruiken. Na een aantal maanden stopte ik weer met het gebruik en wat mij toen gelijk op viel is dat ik weer koude voeten kreeg die ik niet meer had tijdens het gebruik van de celzouten. Toen was mijn interesse gewekt.

Later kwam ik een tweedaagse basis cursus tegen over de celzouten, die ben ik gaan volgen en er volgde nog vele opleidingen en bij- en nascholingsdagen.

Celzouten zijn minerale zouten die jouw lichaamscellen nodig hebben om goed te kunnen functioneren.
Ik verwonderde mij steeds meer wat je met de inzet van celzouten kan bereiken.

Je kan celzouten op allerlei manieren inzetten maar ik vertel nu wat meer om ze in te zetten bij huidverbetering.

Bij celzouten praat je over een disbalans in de verhouding van de celzouten in en buiten je lichaamscel. Als je een disbalans hebt verschijnen er kenmerken in het gezicht, bijvoorbeeld verschillende soorten roodheden, rimpels, couperose, overhangende oogleden, verkleuringen rond het oog en nog veel meer. Om bijvoorbeeld kraaienpootjes te behandelen, is zo wie zo een goede huidverzorging en voeding nodig en je kan celzouten nr. 11 inzetten.
Acne kan ook ondersteund worden door celzouten.

Door een grondige gezichtsanalyse kan ik bepalen welke celzouten er bij jou nodig zijn.

Wil je ook een gezichtsanalyse? Ga naar contactformulier > 


Een disbalans kan ontstaan door verzuring, geestelijke overbelasting, milieu, geërfd of doorgegeven door de moeder, onvolwaardige voeding en ouderdom.

Door het innemen van celzouten kan je de kenmerken van een disbalans laten verdwijnen maar je hebt miljoenen cellen in je lichaam dus je snapt wel dat dat niet een, twee, drie verholpen is en in sommige gevallen is het een hele lange weg. Je lichaam geeft zelf aan of dat je de celzouten nog nodig hebt doordat je gaat vergeten om ze in te nemen of dat je juist de hele dag door een bepaalde celzout aan het innemen bent (dat stopt weer van zelf).

Ikzelf zet de celzouten op een andere manier in. Ik zet ze in bij bijvoorbeeld mijn slaapproblemen of als ik te weinig energie of hoofdpijn heb. En ter ondersteuning van het proces waar ik in zit. Het is een van de tools die ik in zet bij het genezen van mijn borstkanker. En dat zie je dan ook weer aan mijn gezicht.

Denk je na het lezen van dit verhaal daar zou ik wel meer van willen weten en welke disbalans is in mijn gezicht te zien?

Maak dan een afspraak voor een gezichtsanalyse. Ga naar contactformulier >

Celzouten kan je tegelijkertijd inzetten bij medicijnen, homeopathische middelen. Bij ernstige klachten/ziektes is het raadzaam om een arts te bezoeken. Celzouten zet je in ter ondersteuning en niet ter vervanging van medische begeleiding.

 

Anti-aging acupunctuur

Cosmetische (Anti-aging) acupunctuur, verjonging op een natuurlijke manier.

faced stralend31Ben je opzoek naar een alternatief voor Botox, fillers of chirurgische ingrepen? Dan is cosmetische acupunctuur voor jou de oplossing, het is een eeuwenoude vorm van anti-aging/huidverjonging.

Cosmetische acupunctuur is een speciale behandeling om je gezichtshuid te verjongen. Het is een onderdeel van de Chinese geneeskunde en was eeuwen geleden het schoonheidsgeheim van de keizerinnen in China.

Met behulp van cosmetische acupunctuur kunnen lijntjes, rimpels, wallen en een slappe huid worden aangepakt.

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van hele dunne acupunctuur naaldjes, het kan gevoelig zijn maar dat geeft een positief effect op de aanmaak van collageen en elastine in je huid. Waardoor je rimpels minder zichtbaar worden.
Cosmetische acupunctuur wordt ingezet bij o.a. hangende oogleden, kraaienpootjes, wallen/donkere kringen onder de ogen, verslapte kaakcontour en lijntjes op de bovenlip.
Na 1 behandeling heb je al effect, het grootste effect krijg je als je minimaal 6 behandelingen ondergaat (1x per week). Tijdens een intake gesprek bespreken jij en ik wat er nodig is.

Er zijn zeker ook contra-indicties: zwangerschap, kanker, zware medicatie bij hartklachten, botox, plastische chirurgie en fillers en lifters, hoge bloeddruk tenzij onder behandeling van een arts, diabetici constitutioneel, laserbehandeling, acute herpesvirus uitbraak, acute allergische reacties, migraine, tenzij je het maar af en toe hebt en je mag niet jonger zijn dan 6 jaar.

Waarom Anti-Aging acupunctuur:

• fijne lijntjes worden geëlimineerd
• diepere rimpels worden minder zichtbaar
• wallen onder de ogen verdwijnen
• hangende oogleden worden gelift
• een verjongende en vitale uitstraling

 Wil je ook een Cosmetische Anti-Aging acupunctuur gezichtsbehandeling? Ga naar contactformulier >

 

Hoe ik ooit begon met de Chinese voedingsleer

Hoe ik ooit begon met de Chinese voedingsleer.

Vanuit mijn praktijk waar ik ooit als schoonheidsspecialiste begon, werk ik met het merk Piroche Cosmetiques. De filosofie van dit merk is geënt op de Chinese geneeskunde en zo is mijn interesse in de Chinese geneeskunde gestart.

vegetables 1584999 1280 SmallEen aantal jaar geleden is ook de vijf elementenvoeding bij gekomen. In eerste instantie heb ik een de vijf elementen voeding geleerd van Jutta Koehler. Tijdens deze opleiding wordt er gekeken wat je klachten zijn en welke meridianen bij de klachten horen. Door dat zelf toe te passen bij mijn voeding keuze ervaarde ik al een positieve verandering in mijn “zijn”.
Niet veel later kwam ik in aanraking met de opleiding tot Vitaliteitscoach&Lifestyle adviseur. Deze opleiding heeft ook de Chinese geneeskunde als basis maar dan vanuit de vijf elementenleer (water, hout, vuur, aarde en metaal).

ÉÉN van de modules was ook weer voeding. Maar nu werd de voedende cyclus meegenomen tijdens de bereiding van het voedsel. Door de voedende cyclus toe te passen tijdens het koken, heeft je voeding veel meer energetische waarde en de organen die bij elk element horen, worden op deze manier van koken ook energetisch ondersteunt vanuit je voeding.

Ik was zeer geprikkeld door deze zienswijze en ik moest natuurlijk door de opleiding mijn kookproces aanpassen.
In het begin was dat toch wel lastig. Al mijn recepten die ik uit mijn hoofd klaar maakt moest in een keer anders klaar gemaakt worden door de voedende cyclus en doordat al de voeding verdeeld worden naar de elementen. 

voorbeeld voedende cyclus SmallDe foto is hoe ik het aangepakt heb in het begin; als ik tussendoor even tijd had ging ik zitten en opschrijven wat we aten die avond. En dan zoeken op lijsten welke voeding bij welk element hoort om zo de voedende cyclus rond te krijgen. Een heel werk en door de tijd heen zijn de recepten bij geschaafd doordat je meer inzichten krijgt in het hoe en waarom, in het begin was ik al blij dat het klopte met de voedende cyclus.
Naar mijn mening is de Chinese voedingsleer (vijf elementen voeding) niet echt een dieet maar een verandering in inzicht over voeding.

Nu zou ik niet anders meer willen en ik ervaar ook een verschil in “energie” /smaak/iets wat niet te definiëren is als mijn voeding niet volgens de voedende cyclus klaar gemaakt is.

De Chinese voedingsleer is gericht om op een eenvoudige wijze, je moet toch elke dag eten, je balans te herstellen en kleine vage klachten te laten verdwijnen. Ik voel me sinds ik zo eet veel beter (meer energie, lekkerder in mijn lijf) en dat gun ik jou ook.

Ik kom graag in contact met je als jij meer wil weten over de Chinese voedingsleer/vijf elementenvoeding en maak je graag wegwijs in deze bijzondere voedingsleer uit het Verre Oosten.

Wil je meer weten over Chinese voedingsleer/ vijf elementenvvoeding? Ga naar contactformulier >

P.s. Je eet gewoon “Hollandse pot” maar dan met de inzichten vanuit de Chinese voedingsleer.

 

High Performance Skincare for men

Vanuit de eigen onderzoekslaboratoria van Piroche komt de eerste cosmetica lijn die specifiek samengesteld is om te beantwoorden aan de behoeften van de mannenhuid, zelfs voor de meest gevoelige mannenhuid. Geef je dag een nieuw gezicht.

REVITALISING

Druk sociaal leven en hard werken? Geef je huid een energie boost. For Men producten verwijderen zichtbaar tekenen van vermoeidheid en geeft jouw gezicht een ontspannen en frisse uitstraling.

ANTI-AGING

Het tonifieert jouw huid en versterkt de elasticiteit. Het stimuleert de natuurlijke mechanismen van vernieuwing op celniveau en vermindert het verschijnen van rimpels en expressielijnen.

MOISTURISING

24 uur hydratatie met diepe werking. Beschermt jouw huid tegen uitdroging en externe invloeden. Het hydrateert en laat de huid de hele dag zacht en gevoed aanvoelen/

De lijn bestaat uit 3 producten namelijk; Hydra energy serum, Age defender cream en After shave gel.

Hydra Energy serum is een vochtinbrengend en vitaliserend gelserum met o.a. hyaluronzuur voor een onmiddelijk liftend effect. Het helpt om de tekenen van stress, vermoeidheid en veroudering te verminderen. Dit serum is ideaal voor het gebruiken rond je ogen.

Age Defender cream dit is een vochtinbrengende gezichtscreme. Naast de hyaluronzuur zit er ook nog vitamine C en E-complex in. Deze combinatie aan werkstoffen werkt vochtinbrengend en beschermt je huid tegen dagelijkse milieueffecten en vrije radicalen waardoor je huid jong en gehydrateerd blijft.

After-Shave gel Deze verkwikkende aftershave gel wordt snel opgenomen door je huid. De gel kalmeert je huid na het scheren. De verfrissende, stimulerende gel stimuleert de huidskleur en vermindert tekenen van vermoeidheid.

En naast de gezichtsproducten is er nu ook een gezichtsbehandeling For Men. 

 

 

Wat zijn de ervaringen?

Gemiddelde beoordeling Ervaringen van klanten, Faced | Stralend zijn en blijven van Binnen & Buiten is 5 Ster uit 5 sterren - gebaseerd op 1 Recencies