Phytocure supplementen

Supplementen van Phytocure

Vanaf nu bij mij in de praktijk verkrijgbaar supplementen van Phytocure.

Phytocure is een supplement op natuurlijke basis. Er wordt alleen gewerkt met de beste en natuurlijke ingrediënten. De kwaliteit-prijs verhouding is top. Door de natuurlijke ingrediënten wordt jou lichaam op een optimale wijze ondersteund en voorzien jou in de juiste behoefte van vitaminen, mineralen en antioxidanten waar je vaak een tekort aan hebt. Mijn doelstelling is dat jij lekker voelt in je vel!

Waarom zou je een supplement nemen?
Door je levensstijl verbruikt jij veel vitamines en mineralen die je via de natuurlijke weg (voeding) niet meer aangevuld krijgt. Er zitten in onze groenten e.d. zitten tegenwoordig nog maar bar weinig vitaminen en mineralen door o.a. de intensieve landbouw.
Daardoor kan je vage klachten ontwikkelen die door het innemen van een supplement kunnen verdwijnen. Let wel op dat het inzetten van supplementen geen vervanging is van de behandeling door je arts.

Phytocure supplementen:
- Zijn gemaakt van natuurzuivere ingrediënten
- Zijn ondersteunend aan de normale voeding
- Zijn preventief voor een gezond functioneren
- Zijn Anti-stress en Anti-aging
- Versterken jouw organisme
- Zorgen voor extra vitamines, mineralen en antioxidanten
- Hebben de beste kwaliteit en werkzaamheid

Ik heb nog niet het hele assortiment van Phytocure in de verkoop maar in overleg kan ik altijd de juiste supplementen voor jou bestellen.
De volgende Phytocure supplementen heb ik op voorraad:
Pretty women, voor elke vrouw die er knap uit wil zien en zich fantastisch wil voelen
Magic Krill, compleet natuurlijke en zuivere omega-3 vetzurencomplex voor het hele gezin
Vitality, meer energie en betere weerstand
Harmony Microbiotica, immuniteitsversterkend, voor een goede spijsvertering

Wil je meer informatie over de supplementen en/of advies over welke supplement voor jou het beste is?
Maak hier je afspraak  Ga naar contactformulier >

Water element

Water element

Zoals jullie weten zitten we op het ogenblik in de energetische winter dus het water element. Het water element is zeer Yin wat betekent dat het een naar binnen gerichte energie is. Yin hoort bij rust dus is het goed voor je om zeker tijdens het water element meer rust in te plannen dan anders zodat je kunt opladen en vernieuwen. Daardoor krijg jij weer meer energie.

Voor de huidverzorging is goed om te weten dat snelle verslapping van de weefsels, rimpels en een sterk vochtverlies in je huid bij het water element horen. Ook de kringen en wallen onder de ogen horen bij dit element. Je kan dan je huidverzorging aanpassen aan het water element en je kan bij mij een water element behandeling ondergaan waardoor het water element verzorgd wordt.

Bij het water element horen de nier- en blaasmeridiaan. Vanuit de orgaanklok zie je dat de blaasmeridiaan actief is tussen 15.00 – 17.00 uur en de niermeridiaan tussen 17.00 – 19.00 uur.
Heb je een middagdip tussen 15.00-17.00 uur dan is dat een teken dat je te weinig gedronken hebt. Het kan ook zijn dat je iets te weinig zout hebt binnengekregen dus een soepje is ook op zijn plaats. Na de blaasmeridiaan is de niermeridiaan aan de beurt. De nieren zijn dan druk bezig met het filteren van al jouw vocht en vinden het wel fijn om wat energie door middel van een lichte maaltijd te krijgen.
De meridianen vertegenwoordigen ook bepaalde emoties. Emoties die erbij horen zijn: wijsheid en zachtheid (positief) angst en nervositeit (negatief). En door te lang te blijven hangen in een bepaalde emotie kan de bijbehorende meridiaan geblokkeerd raken. Wat weer tot klachten kan leiden.

De Nine star ki (Chinese karakter analyse) werkt ook met elementen. Door een berekening los te laten op jouw geboortedatum krijg je x-aantal elementen.
Het water element is ook een van de elementen. De karakteromschrijving die daar bij hoort is: wijsheid en angst, flexibel, omgevingsafhankelijk, isoleren.

Het uiterlijk van een waterpersoonlijkheid: sterk gestel, slank, lange, grote botten, markante trekken, lang smal hoofd en gezicht, diepliggende grote open ogen, smalle schouders, brede heupen, lange vingers en tenen.

Er zijn ook fysieke klachten die bij het water element horen. Klachten van blaas, nieren, geslachtsorganen, bot, merg, oren, levensenergie, gebit, haar, hersenen, vochtproblemen, snel verkouden, lage rugpijn, kniepijn, blaasontsteking, slecht gebit, futloos droog of vet haar, oorsuizen en gehoorproblemen, tekort aan zweet en urine, hoofdpijn boven ogen/rondom kruin, stijfheid van spieren en gewrichten, nierstenen en blaasgeruis, tumoren.

Bij voeding volgens de vijfelementen zijn de voedingsmiddelen ook naar de elementen ingedeeld. De smaak die bij het water element hoort is zout. Voorbeelden van voedingsmiddelen die bij het water element horen zijn: alle soorten vis, zeezout, bonen, ei, aubergine en venkel. Eet deze tijd eens wat meer vis en bonen ter ondersteuning van jouw water element.

Je kan het water element doortrekken naar heel veel verschillende onderdelen van je leven. Zo horen de kleuren zwart en blauw bij het water element, glas hoort bij het water element.

Winter is het seizoen van het water element maar ook de nacht hoort erbij. Het water element staat voor je carrière en werk. In de Feng shui staat het water element voor de wc, badkamer en hal/gang.

Je begint en eindigt met je levenscyclus in het waterelement.

Zoals je ziet, kan je op allerlei gebieden van je leven de elementenleer toepassen.

Wil jij dat jouw energie weer gaat stromen op? Maak dan eens een afspraak voor een kennismakingsgesprek en ontdek wat de elementenleer voor jou kan betekenen.

Maak hier je afspraak  Ga naar contactformulier >

 

Waarom ik een fan ben van Schüssler celzouten

me 2 SmallWAAROM IK EEN FAN BEN VAN SCHÜSSLER CELZOUTEN

Ik denk dat het nu zo’n 12 jaar geleden is dat ik voor het eerst kennis maakte met de Schüssler celzouten doordat mijn toenmalige homeopaat adviseerde om ze te gaan gebruiken. Ze adviseerde mij om celzout nr. 2 en nr. 8 te gaan gebruiken. Na een aantal maanden stopte ik weer met het gebruik en wat mij toen gelijk op viel is dat ik weer koude voeten kreeg die ik niet meer had tijdens het gebruik van de celzouten. Toen was mijn interesse gewekt.

Later kwam ik een tweedaagse basis cursus tegen over de celzouten, die ben ik gaan volgen en er volgde nog vele opleidingen en bij- en nascholingsdagen.

Celzouten zijn minerale zouten die jouw lichaamscellen nodig hebben om goed te kunnen functioneren.
Ik verwonderde mij steeds meer wat je met de inzet van celzouten kan bereiken.

Je kan celzouten op allerlei manieren inzetten maar ik vertel nu wat meer om ze in te zetten bij huidverbetering.

Bij celzouten praat je over een disbalans in de verhouding van de celzouten in en buiten je lichaamscel. Als je een disbalans hebt verschijnen er kenmerken in het gezicht, bijvoorbeeld verschillende soorten roodheden, rimpels, couperose, overhangende oogleden, verkleuringen rond het oog en nog veel meer. Om bijvoorbeeld kraaienpootjes te behandelen, is zo wie zo een goede huidverzorging en voeding nodig en je kan celzouten nr. 11 inzetten.
Acne kan ook ondersteund worden door celzouten.

Door een grondige gezichtsanalyse kan ik bepalen welke celzouten er bij jou nodig zijn.

Wil je ook een gezichtsanalyse? Ga naar contactformulier > 


Een disbalans kan ontstaan door verzuring, geestelijke overbelasting, milieu, geërfd of doorgegeven door de moeder, onvolwaardige voeding en ouderdom.

Door het innemen van celzouten kan je de kenmerken van een disbalans laten verdwijnen maar je hebt miljoenen cellen in je lichaam dus je snapt wel dat dat niet een, twee, drie verholpen is en in sommige gevallen is het een hele lange weg. Je lichaam geeft zelf aan of dat je de celzouten nog nodig hebt doordat je gaat vergeten om ze in te nemen of dat je juist de hele dag door een bepaalde celzout aan het innemen bent (dat stopt weer van zelf).

Ikzelf zet de celzouten op een andere manier in. Ik zet ze in bij bijvoorbeeld mijn slaapproblemen of als ik te weinig energie of hoofdpijn heb. En ter ondersteuning van het proces waar ik in zit. Het is een van de tools die ik in zet bij het genezen van mijn borstkanker. En dat zie je dan ook weer aan mijn gezicht.

Denk je na het lezen van dit verhaal daar zou ik wel meer van willen weten en welke disbalans is in mijn gezicht te zien?

Maak dan een afspraak voor een gezichtsanalyse. Ga naar contactformulier >

Celzouten kan je tegelijkertijd inzetten bij medicijnen, homeopathische middelen. Bij ernstige klachten/ziektes is het raadzaam om een arts te bezoeken. Celzouten zet je in ter ondersteuning en niet ter vervanging van medische begeleiding.

 

Heb jij last van hooikoorts?

Hooikoorts verklaard vanuit de Chinese Geneeskunde.
Hooikoorts is eigenlijk een foute benaming want het heeft niets met hooi en niets met koorts (Yang) te maken. Het gaat over een allergische reactie op stuifmeel waardoor juist vocht (Yin) vrijkomt.

Na deze uitleg de koppeling met de 5 elementen. Het gaat hier om een “te strak” afweersysteem. Het afweersysteem hoort bij metaal. Dat betekent dat ook aarde en water aandacht verdienen. Hooikoorts, allergie wordt ook nog weleens in verband gebracht met de lever, het niet goed ontgiften en een stagnatie in de energiestroom zijn dan de boosdoeners. Ook hier is het metaal element bij betrokken.

Ook in onze voedingsmiddelen zit histamine en als je last hebt van hooikoorts/allergie is het verstandig om een histamine beperkend dieet te volgen en extra antioxidanten (weerstand) te nuttigen. Antioxidanten zitten o.a. in blauwe bes, pruim, sinaasappel, broccoli, tijm en pistachenoten.
Ik geef nu een paar voorbeelden van voedingsmiddelen waar veel histamine in zit en die je zo min mogelijk zou moeten eten: kaneel, kruidnagel, varkens en lamsvlees, veel zuivelproducten, tomaten, zuurkool, aardappel en kiwi. Voorbeelden van histamine remmers zijn: rode ui, appel en knoflook.

Wil je meer weten over welke voedingsmiddelen je een positieve of negatieve effect op jouw hooikoorts/allergie hebben?

Maak dan een afspraak voor een voedingsconsult. Ga naar contactformulier >

Vanuit de gedachten dat alle “ziektes” een symptoom is van een gebrek van een essentiële bouwstoffen in je lichaamscellen kan je wel begrijpen dat de celzouten je ook kunnen ondersteunen bij hooikoorts/allergie. Er is zelfs een combinatie van celzouten bij hooikoorts die jouw klachten kunnen verlichten. Celzouten kunnen ter ondersteuning ook ingezet worden bij medicijnen die je gebruikt voor je hooikoorts. Bij ernstige klachten is het raadzaam om een arts te bezoeken.

Het inzetten van celzouten is individu afhankelijk en ook voor de inzet van de celzouten bij hooikoorts/allergie is het raadzaam om een afspraak te maken voor een gezichtsanalyse.

Maak een afspraak Ga naar contactformulier >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: studieboek Barada opleiding voor de verklaring van hooikoorts vanuit de Chinese Geneeskunde

Hoe ik ooit begon met de Chinese voedingsleer

Hoe ik ooit begon met de Chinese voedingsleer.

Vanuit mijn praktijk waar ik ooit als schoonheidsspecialiste begon, werk ik met het merk Piroche Cosmetiques. De filosofie van dit merk is geënt op de Chinese geneeskunde en zo is mijn interesse in de Chinese geneeskunde gestart.

vegetables 1584999 1280 SmallEen aantal jaar geleden is ook de vijf elementenvoeding bij gekomen. In eerste instantie heb ik een de vijf elementen voeding geleerd van Jutta Koehler. Tijdens deze opleiding wordt er gekeken wat je klachten zijn en welke meridianen bij de klachten horen. Door dat zelf toe te passen bij mijn voeding keuze ervaarde ik al een positieve verandering in mijn “zijn”.
Niet veel later kwam ik in aanraking met de opleiding tot Vitaliteitscoach&Lifestyle adviseur. Deze opleiding heeft ook de Chinese geneeskunde als basis maar dan vanuit de vijf elementenleer (water, hout, vuur, aarde en metaal).

ÉÉN van de modules was ook weer voeding. Maar nu werd de voedende cyclus meegenomen tijdens de bereiding van het voedsel. Door de voedende cyclus toe te passen tijdens het koken, heeft je voeding veel meer energetische waarde en de organen die bij elk element horen, worden op deze manier van koken ook energetisch ondersteunt vanuit je voeding.

Ik was zeer geprikkeld door deze zienswijze en ik moest natuurlijk door de opleiding mijn kookproces aanpassen.
In het begin was dat toch wel lastig. Al mijn recepten die ik uit mijn hoofd klaar maakt moest in een keer anders klaar gemaakt worden door de voedende cyclus en doordat al de voeding verdeeld worden naar de elementen. 

voorbeeld voedende cyclus SmallDe foto is hoe ik het aangepakt heb in het begin; als ik tussendoor even tijd had ging ik zitten en opschrijven wat we aten die avond. En dan zoeken op lijsten welke voeding bij welk element hoort om zo de voedende cyclus rond te krijgen. Een heel werk en door de tijd heen zijn de recepten bij geschaafd doordat je meer inzichten krijgt in het hoe en waarom, in het begin was ik al blij dat het klopte met de voedende cyclus.
Naar mijn mening is de Chinese voedingsleer (vijf elementen voeding) niet echt een dieet maar een verandering in inzicht over voeding.

Nu zou ik niet anders meer willen en ik ervaar ook een verschil in “energie” /smaak/iets wat niet te definiëren is als mijn voeding niet volgens de voedende cyclus klaar gemaakt is.

De Chinese voedingsleer is gericht om op een eenvoudige wijze, je moet toch elke dag eten, je balans te herstellen en kleine vage klachten te laten verdwijnen. Ik voel me sinds ik zo eet veel beter (meer energie, lekkerder in mijn lijf) en dat gun ik jou ook.

Ik kom graag in contact met je als jij meer wil weten over de Chinese voedingsleer/vijf elementenvoeding en maak je graag wegwijs in deze bijzondere voedingsleer uit het Verre Oosten.

Wil je meer weten over Chinese voedingsleer/ vijf elementenvvoeding? Ga naar contactformulier >

P.s. Je eet gewoon “Hollandse pot” maar dan met de inzichten vanuit de Chinese voedingsleer.

 

Klant ervaringen

Gemiddelde beoordeling Ervaringen van klanten, Faced | Stralend zijn en blijven van Binnen & Buiten is 5 Ster uit 5 sterren - gebaseerd op 3 Recensie